Podcastclub

Podcastclub is de avond voor podcastfans, makers en bingeluisteraars. Een boekenclub, maar dan voor podcasts. In deze podcast hoor je de opnames van de avonden waarin steeds een andere podcast centraal staat. De podcastclub: daar wil je bij horen!

RSS »iTunes »

Aflevering 4 - VERVORMER van Marco Raaphorst

02-10-2018

Mam, weet jij nog wanneer ik voor het eerst een boterham met kaas gegeten heb? Dit opmerkelijke zinnetje uit het nummer Maternité van de groep MAM wordt door muzikant en podcastmaker Marco Raaphorst beschouwd als een kantelpunt in de geschiedenis van de Nederlanandse popmuziek. Hij maakte VERVORMER, een zesdelige podcastserie over de ontstaansgeschiedenis en de impact van één nummer.

In deze podcastclub gaan we dieper in op het maakproces van de podcast en analyseren we de podcastscene in Nederland - Marco schrijft namelijk ook een wekelijkse nieuwsbrief over podcasts: Podpraat. Daarnaast brengt Tom America, de schrijver van Maternité, enkele nummers ten gehore. Deze podcastclub is opgenomen op 15 maart 2018 in Lab111 in Amsterdam.

Over de podcastclub:
Podcastclub is de club voor podcastfans, makers en bingeluisteraars. Een soort boekenclub, maar dan voor podcasts dus. In deze podcast hoor je de opnames van de avonden waarin steeds een andere podcast en zijn maker centraal staat. De podcastclub: daar wil je bij horen! Idee, productie en presentatie Lieven Heeremans en Misha Melita. Volg de Podcastclub op Facebook of Twitter.

 

Categories | Niet gecategoriseerd

Download

Filetype: MP3 - Size: 187,35MB - Duration: 1:56:56 m (224 kbps 32000 Hz)